Uleiul de Argan este uleiul cel mai rar din lume pentru a obtine un 1 litru de ulei este necesara productia a cca 6 arbori Argania Spinosa.Vreme de secole, localnicii au extras din semintele acestui arbore un ulei de inalta calitate, pe care l au folosit atit in bucatarie, dar si in ritualurile traditionale de infrumusetare. Astazi, plantatiile de Argan se intind pe aproximativ 800.000 ha si numara 20 de milioane de arbori. Datorita continutului sau crescut in vitamina E, caroteni si acizi grasi nesaturati, uleiul de argan are efecte benefice asupra sanatatii. El este folosit in stare proaspata la salate sau paine prajita. Ca si produs cosmetic, uleiul de argan se poate folosi direct in forma sa naturala sau poate fi adaugat in structura cremelor de fata si de corp, imbunatatindu-le proprietatile.
Citeste ingredientele si valorile nutritionale