Ce lapte vegetal preferi la cafea?

Ce lapte vegetal preferi la cafea?

03.03.2021 22:19

Care este cel mai potrivit lapte vegetal pentru cafea

Intoleranța la lactoză necesită evitarea aportului de lapte de vacă și derivații acestuia, astfel încât cei care au intoleranță la lactoză nu pot bea un cappuccino bun preparat în mod tradițional, dar nu vă faceți griji, cafeaua și laptele vegetal sunt încă un cuplu câștigător pentru un cappuccino bun.

Băuturile vegetale ușoare și în același timp hrănitoare sunt din ce în ce mai populare și iubite ca înlocuitor al laptelui de vacă. 
Există din ce în ce mai multe alternative la laptele de vacă, adesea înlocuit în dietă cu lapte vegetal din cauza problemelor de intoleranță la o componentă a laptelui sau pur și simplu din motive etice. Printre cele mai populare băuturi vegetale putem găsi lapte de soia, ovăz, migdale, orez sau lapte de cocos: toate sunt alternative la laptele de vacă pentru micul dejun, deoarece sunt mai usor digerabile decât laptele de vacă și în unele cazuri, (cum ar fi laptele de cocos), la fel de bogat în substanțe nutritive.

Proprietățile băuturilor vegetale
Derivate din cereale, leguminoase, fructe sau nuci, aceste băuturi vegetale sunt mai ușoare decât laptele de vacă și nu conțin colesterol și nici lactoză. Toate sunt surse importante de proteine, aceste băuturi sunt răspunsul potrivit pentru cei care au probleme cu intoleranțele sau pur și simplu doresc să evite alimentele de origine animala. De multe ori aceste lapte vegetal sunt bogate în grăsimi nesaturate.

Cum se consumă laptele vegetal
Laptele vegetal, la fel ca laptele de vacă, este perfect pentru micul dejun. Il puteți consuma cu cereale sau biscuiți. Aceste băuturi sunt de obicei consumate la temperatura camerei și pot fi servite cu o cafea, dacă se dorește. Gustul lor este foarte diferit de laptele de vacă, dar la fel de plăcut. Există multe tipuri de lapte vegetal care pot satisface toate gusturile.

Chiar și cei care sunt vegani pot alege să pregătească un mic dejun sănătos cu cafea și lapte vegetal, dar care este cel mai potrivit lapte vegetal de combinat cu cafea? vedem împreună cum se combină cel mai bine cafeaua și laptele vegetal.

Pentru cappuccino, caffe-latte, macchiato sau latte macchiato și toate preparatele care necesita laptele de vacă adaugat in cafea, este, prin urmare, necesar să se utilizeze un lapte de origine vegetală, cum ar fi soia, orezul, migdale, ovăz.

Dar nu toate sortimentele de laptele vegetal au același gust și nu sunt potrivite pentru toate preparatele. De exemplu, pentru cappuccino, este important ca laptele folosit să aibă o parte grasă care poate genera spuma.

Aroma si gustul laptelui de ovăz sau a laptelui de orez sunt relativ neutre.

Cafea și lapte vegetal pentru cappuccino

Cafea și lapte de soia

Dintre diferitele băuturi vegetale, cea mai utilizată împreună cu cafeaua este, fără îndoială, laptele de soia (băutură de soia).

În ciuda conținutului său scăzut de grăsimi, laptele de soia (obținut din fermentarea soiei) este cea mai bună varietate de lapte vegetal de utilizat pentru prepararea cappuccino și caffè macchiato, deoarece vă permite să obțineți o spuma consistenta, similară cu cea a laptelui de vacă.

În ceea ce privește cappuccino, acest lapte vă permite să obțineți o spumă excelentă fără a schimba prea mult gustul băuturii. Acesta este laptele vegetal care este utilizat în principal ca alternativă la laptele de vacă.

Bogat în izoflavone, fitoestrogeni naturali, este foarte bun pentru sănătatea noastră. Aroma este discutabilă, în sensul că asociată cu cea a cafelei devine mult mai gustoasă. Potrivit pentru prepararea cappuccino, deoarece este destul de cremos și, prin urmare, permite o spumă bună.

Cafea și lapte de orez

Laptele de orez nu este potrivit pentru spumare, deoarece are o consistență mai puțin densă în comparație cu soia și are un conținut mai scăzut de grăsimi. Acesta este potrivit dacă este folosit la rece, în caffè macchiato, caffe-latte sau în frappè și milkshake.

Deci laptele de orez, de exemplu, nu este potrivit pentru cappuccino, deoarece nu poate face spuma.

Este foarte dulce si dacă doriți să pregătiți o cafea cu lapte simpla, poate fi potrivit.

Cafea și lapte de migdale

Combinație excelentă pentru o cafea macchiato și aromată bună datorită aromei intense a migdalei care se potrivește cu cea a cafelei.

Cafea și lapte de cocos

Această combinație este perfectă pentru o băutură de vară gustoasă și foarte proaspătă, cu o aromă exotică. Ar trebui consumat la rece pentru a simți toată aroma cocosului combinată cu cea a cafelei.

Cafea si lapte de ovăz

Laptele de ovăz este un lapte vegetal foarte digerabil și ușor, are un gust dulce și prăjit pe care nu toată lumea îl preferă, dar combinat cu aroma cafelei creează un latte excelent.

Principalele caracteristici ale fiecărei familii de lapte de plante de casă:

Lapte de orez, ovăz sau alte cereale: se remarcă prin densitate și neutralitate în aromă.


Lapte de nuci, migdale sau alte fructe uscate: se remarcă prin aromă, dar sedimentează (stratifică) cu ușurință. Este mai bine să nu le încălziți la mai mult de 60 ° C pentru a nu le pierde.


Lapte de soia: Nu se remarcă prin aromă sau textură, dar este rezistent la temperaturi ridicate și poate fi încălzit la peste 60 ° C fără probleme. Oferă amestecuri omogene și stabile.


Lapte de migdale: Este un lapte de plante delicios, dar foarte sensibil la temperaturi ridicate și amestecuri. Este necesar să îl încălziți cu atenție.


Lapte de semințe de floarea-soarelui, cânepă sau alte semințe mici: ne aduc arome intense și originale, foarte interesante, dar tind să sedimenteze.


Dacă ni se pare că laptele vegetal nu are suficientă putere pentru a diminua aroma cafelei, ne putem juca cu proporțiile. Pur și simplu trebuie să creștem cantitatea de lapte vegetal și să micșorăm cantitatea de cafea pe care o folosim în amestec pentru a avea un rezultat mai echilibrat, atât în ​​aromă, cât și în culoare.

Nu uitati ca exista variantele de lapte vegetal care fac spuma, asa-numitele variante BARISTA.

Laptele vegetal pe bază de soia Barista Isola Bio este special conceput pentru cafea si asigură o spumare de calitate. Cu laptele de soia Barista Isola Bio se obtine o crema densa si compacta, ideala pentru latte art, cappucino, caffe latte, iced coffee, smoothie-uri.

Laptele vegetal pe bază de ovaz integral Barista Isola Bio este special conceput pentru cafea si asigură o spumare de calitate. Este un produs fara zahar adaugat, din ovaz integral.

Voi ce lapte vegetal preferați să combinați cu cafea?

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Nicoleta de la Biomania
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii