Mai Multe Vizualizări
Kamut este una dintre cele mai căutate cereale pentru o alimentație sanatoasa și este cultivată doar în agricultura ecologică.
Provine din grâul Khorasan, numit și grâu Turanicum (o subspecie a Triticum turgidum), un tip de grâu tetraploid de origine iraniană. Din măcinarea acestor boabe se obține o făină de culoarea chihlimbarului și un gust ușor dulce. Făina de Kamut nu este un tip real de făină. Este o marcă comercială înregistrată de o companie omonimă din SUA deținută de Bob Quinn, care comercializează făină de grâu khorasan în întreaga lume și care a făcut-o faimoasă cu numele mărcii sale.
Cu alte cuvinte, Kamut® este făină măcinată din grâu Khorasan.
Să trecem la proprietățile sale, valorile nutriționale și rețetele delicioase care pot fi preparate cu aceasta făină de kamut.
Valori și beneficii nutriționale
Făina de Kamut este considerată una dintre cele mai complete cereale din punct de vedere nutrițional. De fapt, grâul Khorasan provine doar din culturi organice și conține proprietăți mai nobile decât alte boabe, care îl fac mai sănătos și mai digerabil. În primul rând, făina kamut are un procent mai mare de proteine de înaltă calitate și acizi grași mono și polinesaturați.
Cantitatea de oligoelemente este de asemenea mai mare: vitamine (în special vitamina E antioxidantă), fibre și minerale precum seleniu, magneziu și zinc. Făina de Kamut are, de asemenea, un indice glicemic scăzut, aproape jumătate din cerealele tradiționale de grâu, ceea ce o face mai potrivită pentru pregătirea rețetelor pentru persoanele cu diabet.
Grâul Khorason conține gluten? Da, făina Kamut conține mai mult gluten decât făina de grâu tradițională, deci nu este potrivită pentru dietele celor care suferă de intoleranță și celiace.Din punct de vedere nutrițional, făina de Khorasan este mai bogată în proteine decât faina de tip 00, 0 și 1 făină, precum și o valoare mai mare a grăsimilor mononesaturate.
Există, de asemenea, cantități mai mari de potasiu, magneziu și zinc, utile pentru furnizarea de energie și echilibrarea nivelurilor de insulină din organism.
De asemenea, este importantă prezența seleniului în Kamut, care nu este conținută în făină moale de grâu, și multă vitamină E cu acțiune antioxidantă.
Ce gătim cu făină Kamut bio?
Făina de grâu Khorasan Kamut poate fi utilizată cu ușurință în multe rețete delicioase. Khorasanul este potrivit pentru fabricarea pâinii și a produselor de copt, de la pâine la pizza până la pastele de casă.
Conținutul ridicat de gluten îl face o făină ușor de lucrat, excelentă și pentru frământarea pastelor proaspete.
Datorită notei sale ușoare și dulci, făina Kamut este de asemenea folosită pentru a prepara biscuiți gustosi și alte tipuri de dulciuri, prăjituri, gogoși și tarte.
Produs in | Italia |
---|---|
Alergeni | Poate contine urme de soia. Produsul contine gluten. |
Gramaj: | 500 g |
Ingrediente | *Faina bio din kamut. *ingrediente din agricultura biologica. |
Declaratie nutritionala | 100g de produs contin in medie: Valoare energetica: 352 kcal/1493 kj, Carbohidrati: 69,94g ( din care zaharuri 3,84g), Grasimi: 0,91g (din care acizi grasi saturati: 0,18g), Fibre: 4g, Proteine: 14g, Sare: 0.007g |
Certificari |
Agricultura non UE Certificat eco/bio MIPAAF cod IT BIO 014, operator controlat nr. 8473 |
Pastrare si conservare | La loc uscat si racoros, departe de lumina solara directa si surse de caldura. O data deschis, se va pastra la loc uscat si racoros. |
Producator | La Finestra sul Cielo |
Scrieți Propria Recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm, autentificați-vă sau înregistrați-vă