Ce inseamna bio?

Produsele bio sunt alimente care nu au fost modificate genetic, pentru a caror cultivare nu s-au folosit ingrasaminte artificiale, pesticide sau ierbicide.

,,Agricultură ecologică”, termen protejat şi atribuit de U.E României pentru definirea acestui sistem de agricultură este similar cu termenii ,,agricultură organică” sau ,,agricultură biologică” utilizaţi în alte state membre. Prin urmare termenii biologic, ecologic, organic sunt ''sinonimi'' cand se refera la produse alimentare care provin din acest tip de agricultura.

In etapa de producţie la fermă, se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri şi derivatele acestora) a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor. În etapa de procesare a alimentelor se restricţionează folosirea aditivilor, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză folosite la prepararea alimentelor ecologice. (sursa: http://www.madr.ro/agricultura-ecologica.html)

 

3 motive sa alegi bio

1. Gustul alimentelor este natural: deoarece in crestere sau preparare nu se folosesc pesticide, tehnici de modificare genetica, compusi chimici sau aditivi alimentari.

2. Legumele si fructele bio sunt mai nutritive decat cele conventionale: acestea contin cu 65% mai multe vitamine si antioxidanti decat cele gasite in comert.

3. Ai grija de sanatatea ta: alegand o alimentatie bazata pe hrana bio influentezi in mod pozitiv sanatatea ta si a copilului tau.

 

Nutritionistii atrag atentia asupra faptului ca includerea hranei bio in alimentatia de baza are beneficii majore asupra sanatatii organismului, aceasta continand cu peste 50% mai multi nutrienti, vitamine si minerale decat alimentele obisnuite, cultivate intensiv.

 

Stiati ca un mar obisnuit contine peste 30 de substante din categoria pesticidelor, chiar si dupa spalare?