Certificari bio

Pentru a va garanta calitatea si certificarea produselor bio pe care vi le oferim, pentru ca stim cat de importante sunt aceste aspecte in traseul produselor bio de la producator pana in casa dvs., deci pentru ca ne respectam clientii, am obtinut si in 2018 re-certificarea activitatii noastre de comert cu produse bio/ecologice.

Agricultura bio/ecologică se deosebeşte fundamental de cea convenţională, prin restricţiile drastice privind folosirea de fertilizanţi şi pesticide de sinteză, stimulatori şi regulatori de creştere, hormoni, antibiotice şi sisteme intensive de creştere a animalelor şi, de asemenea, prin interzicerea strictă a organismelor modificate genetic (OMG-urile) şi a derivatelor acestora.

 Inca de la lansare, din 2008, BIOMANIA a obtinut in fiecare an certificarea pentru activitatea de comercializare a produselor bio. Aceasta certificare garanteaza calitatea produsului BIO care trece prin toate etapele traseului producator - distribuitor - comerciant - consumator final.

 Asa cum este important pentru producator sa certifice materia prima, sa faca verificari constante asupra calitatii solului, conditiilor de crestere si recoltare, la fel de important este si pentru comercianti ca produsele ecologice, inainte de a ajunge la consumatorul final, sa fie depozitate si transportate conform normelor legislative in vigoare. Intr-un depozit certificat este interzisa depozitarea produselor ecologice alaturi de cele conventionale, dar si folosirea substantelor chimice pentru combaterea daunatorilor.

Pe durata întregului lanţ de obţinere a unui produs ecologic, operatorii trebuie să respecte permanent regulile stabilite în legislaţia comunitară şi naţională. Ei trebuie să-şi supună activitatea unor vizite de inspecţie, realizate de organisme de inspecţie şi certificare, în scopul controlului conformităţii cu prevederile legislaţiei în vigoare privind producţia ecologică.

 Toate produsele sunt atent selectionate, au certificari de conformitate bio care le garanteaza calitatea, iar societatea BIO MANIA SRL, ce detine magazinul online biomania.ro are certificare pentru activitatea de comercializare a produselor bio, in conformitate cu legislatia romaneasca si comunitara.

Mai multe informatii despre certificarea produselor bio se gasesc pe site-ul www.madr.ro la sectiunea Agricultura Ecologica, iar certificatul poate fi verificat online pe http://www.abg.at/en, la sectiunea Certificates/EASY-CERT.

 S.C. BIO MANIA SRL, care detine magazinul online biomania.ro, este certificata de catre Bio Garantie SRL, identificata prin codul RO-ECO-029 pentru activitatea de comercializare a produselor bio (ecologice).

Organismele de inspectie si certificare biologica din Romania sunt aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in baza normelor de independenta, impartialitate si competenta, stabilite in Ordinul nr. 688 din 9 august 2007. In prealabil, aprobarea este precedata de acreditarea organismelor de control, in conformitate cu norma europeana EN ISO 45011:1998, emisa de Asociatia de Acreditare din Romania „Renar”.