Mai Multe Vizualizări
Siropul de artar se obtine din seva copacului.
Seva se recolteaza de la sfarsitul lunii februarie pana la jumatatea lunii aprilie, din pomii in varsta de cel putin 30 de ani, direct in butoaie. Pentru 1 litru de sirop este nevoie de 40-50 litri de suc de la artar. Este un produs unic deoarece gustul si culoarea siropului variaza pe parcursul sezoanelor.
Pe masura ce sezonul avanseaza continutul de fructoza si de glucoza al siropului de artar creste, in timp ce continutul de zaharoza se diminueaza usor. Ca si zaharurile, si celelalte componente naturale prezente in seva de artar se modfica si ele pe parcursul sezoanelor (aminoacizii, mineralele). Aceste transformari in compozitia sevei de artar antreneaza o schimbare a culorii si a gustului siropului de artar.
La inceputul sezonului siropul este in general clar si gustul usor dulce (sirop de clasa Extra-Clara, Clara sau Medium C sau D). Acesta este momentul in care oligo-elementele sunt prezente in cea mai mare masura in sirop. Gustul sau este mai intens.
Siropul este de grad C (obtinut de la finalul recoltarii, mai concentrat in minerale), bogat in trei elemente esentiale cum ar fi: calciul, fierul si vitamina B1. Contine un surplus de magneziu, de fosfor si de vitamine din care mai ales de vitamina B2. Este un sirop natural (obtinut printr-un proces de transformare non chimic), nu este rafinat si de aceea este bogat in minerale si are un gust usor dulce.
Siropul de artar se utilizeaza frecvent ca indulcitor in diferite produse de patiserie, compoturi de fructe, fructe confiate, salate de fructe, in muesli, iaurt.
Produs in | Canada |
---|---|
Alergeni | poate contine urme de cereale cu gluten, soia, fructe in coaja, arahide. |
Gramaj: | 250 ml |
Ingrediente | *Sirop bio de artar. *=ingrediente din agricultura ecologica. |
Declaratie nutritionala | 100g de produs contin in medie: Valoare energetica: 1137kj/268 kcal Grasimi: 0g ( din care acizi grasi saturati 0g), Carbohidrati: 67g (din care zaharuri 67g), Fibre: 0g, Proteine: 0g, Sare:0,01g. |
Caracteristici | Grad C Vegan |
Certificari |
Agricultura Canada Certificat ecologic IT BIO 014, operator controlat 7922 Certificat VEGANOK N. 0111 |
Pastrare si conservare | A se pastra in loc uscat si racoros. Dupa deschidere, a se pastra la frigider. |
Producator | La Finestra sul Cielo |
Scrieți Propria Recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm, autentificați-vă sau înregistrați-vă