Mai Multe Vizualizări
Amarantul (Amaranthus) este o plantă erbacee anuală aparținând familiei Amaranthaceae și originară din America Centrală și de Sud, unde a fost deja cultivată de civilizațiile precolumbiene. A fost definit de azteci ca „bobul misterios” sau „bobul zeilor”.
Amarantul furnizeaza cantitati importante de magneziu, calciu si fier. Contine magneziu 330 mg si calciu 215 mg. Semintele mici de amarant contin nutrienti usor digerabili si substante vitale. Semintele sunt rotunde si au o marime mai mica de 1 mm.
Amarantul contine mai putini carbohidrati decat cerealele, acesta fiind de aproximativ 56 de grame, semnificativ mai mic decat cel din cereale. Carbohidratii continuti de amarant confera organismului energie de lunga durata, in plus, cantitatea de fibre din amarant este importanta, ceea ce confera senzatia de saturatie.
Mod de preparare: nu necesita a fi inmuiat, la o parte amarant se folosesc doua parti de apa. Se pregateste in cca. 15 minute.
Se poate folosi pentru pregatit creme, supe, chifltelute, burgeri, in diverse salate cu legume sau verdeturi.
Produs in | Italia |
---|---|
Alergeni | Poate contine urme de fructe in coaja si seminte de susan. |
Gramaj: | 400g |
Ingrediente | *Amarant bio
*ingrediente de agricultura ecologica. |
Declaratie nutritionala | 100g de produs contin in medie: Valoare energetica: 1588kj / 377kcal Grasimi: 7g (din care acizi grasi saturati: 1,5g) Carbohidrati: 57g (din care zaharuri: 1,7g) Proteine: 16g; Fibre: 11g; Sare: <0,01g. |
Caracteristici |
|
Certificari |
Agricultura non UE Certificat ecologic IT BIO 006, operator controlat nr. LM56 Organism de control autorizat de MiPAAF IT BIO 006 |
Pastrare si conservare | A se pastra in loc uscat si racoros, departe de surse de lumina. |
Producator | BV&FdL S.r.L. |
Scrieți Propria Recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm, autentificați-vă sau înregistrați-vă