Algele Spaghetti de mare- sanatate si versatilitate in retete

Algele Spaghetti de mare- sanatate si versatilitate in retete

16.01.2013 10:40

Algele sunt o modalitate buna de mineralizare a organismului, sunt extrem de versatile si pot fi folosite intr-o multitudine de retete. La fel ca majoritatea algelor, Spaghetti de mare, au o culoarea rosiatica inchisa si sunt o sursa bogata de clorofila si minerale. Au forma unor bete subtiri si ferme, continand 4% fibre, 15% calciu, 4% fier. Spaghetti de mare sunt de departe cea mai nutritiva alternativa raw pentru paste. Au nevoie de doar 15 minute pentru a se hidrata si inmuia. Nu sunt gumoase si greu de mestecat, ci moi, fiind excelente in dietele fara gluten sau fara drojdie. Algele Spaghetti de mare sunt delicioase alaturi de sosuri cremoase de rosii cu piper rosu, in retetele picante cu rosii proaspete, usturoi si patrunjel sau cu sos pesto. Au o aroma specifica de fructe de mare, dar nu la fel de intensa si se potrivesc foarte bine cu o varietate de sosuri si dressinguri. 1 

Mai jos va prezentam 2 retete usor de preparat cu Spaghetti de mare

Salata mediteraneana cu Spaghetti de mare

Ingrediente:

-20g Spaghetti de mare hidratate in apa peste noapte

-3-4 rosii coapte

-1 ceapa mica tocata

-50g masline negre

-3 linguri ulei de masline extravirgin presat la rece

-1/4 linguri oregano uscat -piper negru

-2 catei de usturoi

-3 linguri vin alb sec -3 linguri patrunjel tocat

-3 linguri busuioc proaspat tocat

Pentru dressing, se amesteca ulei de masline extravirgin presat la rece cu vinul alb sec.

Celelalte ingrediente se taie felii sau se toaca, si se amesteca. Deasupra se toarna dressingul, se asezoneaza cu piper si se serveste alaturi de Spaghetti de mare.

Salata cu morcovi si Spaghetti de mare

Ingrediente:

-15g Spaghetti de mare

-2 linguri zeama de lamaie

-1 lingura otet de vin

-4-5 morcovi taiati cu un curatitor de legume

Pentru dressing: -3 linguri ulei extravirgin de masline presat la rece -2 linguri suc de lamaie -1 lingurita mustar -2 catei de usturoi zdrobiti -1 lingurita miere -piper negru Se hidrateaza Spaghetti de mare in apa calda timp de 1 ora. Se marineaza apoi cu suc de lamaie si otet de vin pentru cateva ore sau peste noapte.

Se prepara dressingul si se adauga peste algele Spaghetti de mare si morcovi. Serviti ca aperitiv sau ca garnitura pentru felul principal de mancare. Pofta buna!

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Nicoleta de la Biomania
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii