Făina din nucă de cocos - beneficii si utilizare

Făina din nucă de cocos - beneficii si utilizare

24.06.2015 09:51

Făina din nuca de cocos a devenit substitutul favorit pentru faina din grau, nu numai pentru ca nu contine gluten in mod natural, ci si pentru ca este bogata in fibre si proteine, dar este si saraca in carbohidrati. Este o sursa de mangan, care ajuta la asimilarea mai rapida a unor nutrienti (colina si biotina- care se gasesc in oua) si vitamine (vitamina C si tiamina). Manganul ajuta la pastrarea sanatatii oaselor, functionarea sistemului nervos, a glandei tiroidei.

Cum se foloseste faina de cocos?

Faina din nuca de cocos poate fi folosita la copt si gatit, fie integral in retete, fie prin inlocuirea unui procent din faina obisnuita cu faina de cocos. Faina din nuca de cocos absoarbe o cantitate mare de lichide, de aceea, pentru a evita aluaturile sfaramicioase, retetele trebuie ajustate suplimentand cantitatea de oua sau de lichide. De asemenea, acest tip de faina poate fi adaugat si in smoothie, pentru a creste aportul de fibre.

1 

Beneficii ale consumului fainii din nuca de cocos

  • -Ajuta la mentinerea unui nivel bun al glicemiei. Fiind un aliment cu indice glicemic redus, se absoarbe treptat, nu creste brusc nivelul de zaharuri in sange. In plus, studiile au aratat faptul ca integrarea fainii de cocos in alimentatie, chiar poate scadea nivelul glicemiei.
  • -Ajuta la pastrarea sanatatii tractului digestiv.
  • -Nu contine gluten in mod natural. Spre deosebire de alte tipuri de faina (grau, orz, ovaz, secara), faina din nuca de cocos nu contine gluten in mod natural. Glutenul este periculos pentru persoanele care au boala celiaca (pentru ca subtiaza intestinul subtire si scade gradul de asimilare a nutrientilor din alimente). Din fericire, in prezent, dietele fara gluten sunt mai usor de urmat, datorita disponibilitatii pe rafturile magazinelor a produselor din aceasta categorie.
  • -Sursa de grasimi sanatoase. Fiind obtinuta din miezul nucii de cocos, aceasta faina contine si ea grasimi sanatoase, cu proprietati antivirale, antimicrobiene si antifungice. De asemenea, stimuleaza metabolismul, fiind indicata si in dietele care au ca scop pierderea in greutate.

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Nicoleta de la Biomania
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii