Mai sanatoase, si contrar asteptarilor mai gustoase decat pastele albe, pastele integrale au un continut ridicat de fibre, minerale si vitamina B. In prepararea lor este folosita faina provenita din grau integral, pastrandu-se intacte elementele esentiale pe care le contin cele 3 parti ale bobului (germenul, membrana interioara, membrana exterioara). Contin tarate si germeni de cereale, mentinand nemodificate vitaminele si mineralele. Fibrele din pastele integrale formeaza un gel care ajuta stomacul in absorbtia de glucoza, avand incarcatura glicemica de 23, fata de pastele albe care au 37. Adultii au nevoie de 6 portii de cereale zilnic, si cel putin jumatate se recomanda sa provina din cereale integrale. Cum recunoastem pastele integrale? Unul dintre cei mai buni indicatori ai gradului de rafinare a cerealelor este culoarea acestora. Cu cat pastele integrale sunt mai inchise la culoare, cu atat cerealele din care sunt facute sunt mai nerafinate si mai sanatoase. biomania.ro a dedicat o subcategorie speciala pentru pastele integrale bio, fie ele din grau dur sau din grau spelta (farro), o varietate de forme: fusilli bio, penne bio, spaghete bio, fettucine bio, semini bio (paste mici pentru supa), pentru toate gusturile si retetele preferate.
Comentarii