Legume marinate cu oțet de rodie bio Baule Volante
Numărul de porții: 4 persoane
Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 2 ardei
- 1 cană de Ulei de măsline extravirgin bio Fior d Loto
- 1 cană de Oțet de rodie bio Baule Volante
- 10 frunze de mentă
- 1 legatura de patrunjel
- 5 frunze de busuioc
- 10 capere desarate
- 1 catel de usturoi
- Un praf de piper
- O jumătate de linguriță de sare
Mod de preparare: Tăiați grosier frunzele de mentă, pătrunjelul și busuiocul. Incepeti să pregătiți marinada: combinați într-un bol uleiul, oțetul de rodie, ierburile aromatice, caperele, usturoiul tocat, piperul și sarea. Se amestecă și se pune deoparte. Taiati dovleceii felii subtiri si taiati ardeiul in bucatele, pentru ca marinada sa patrunda mai usor.
Luați vasul cu marinada pe care ați pregătit-o și adăugați legumele tăiate. Amestecam bine pentru a amesteca totul, inchidem cu un capac si punem la frigider sa se odihneasca aproximativ o ora.
După timpul de așteptare, coaceti legumele la gratar pe ambele părți. Se servesc si se orneaza cu cateva frunze de busuioc si cateva picaturi de marinada ramasa.
Legume gratinate cu fistic si seminte de dovleac
Numărul de porții: 4 persoane
Timp de pregatire: 00h 10
Dificultate: Uşor
Ingrediente:
- 150 g roșii bio
- 150 g dovlecei rotunzi organici
- 150 g vinete organice
- 150 g ardei bio
- 4 linguri Fistic organic decojit Fior di Loto
- 4 linguri Semințe de dovleac Fior di Loto
- Ulei de măsline extravirgin bio Fior di Loto
Mod de preparare: Tăiați legumele în felii groase de 3/4 cm și aranjați-le pe o tavă de copt unsă cu ulei, alternându-le. Apoi ungeți suprafața cu ulei de măsline extravirgin. Creați 'granolla' amestecând fisticul decojit și semințele de dovleac tocate grosier. Adăugați semintele maruntite peste legume și gătiți-le la cuptorul preîncălzit la 180/200°C pentru aproximativ 35 min.