Semintele de chia- o alta minune a naturii

Semintele de chia- o alta minune a naturii

15.07.2013 13:44

Semintele de chia, superaliment sau minune a naturii, sunt atat de sanatoase, incat pe noi ne-au convins sa le introducem in lista de produse comercializate pe biomania.ro. Veti regasi aceste produse in categoria Seminte bio. Aceste seminte erau mancarea de baza a aztecilor din Mexicul Central, dar, in aceeasi masura, tot in seminte de chia se plateau si tributurile si taxele. Fac parte din categoria alimentelor- medicament, deoarece: contin mai multi acizi grasi omega- 3 decat somonul atlantic; mai multi antioxidanti decat afinele proaspat culese; mai multe fibre decat fulgii de tarate; mai multe proteine, fibre si calciu decat semintele de in.

1 

Semintele de chia absorb de 9 ori greutatea lor in apa, putand fi folosite pentru a obtine o gelatina folosita in sosuri, jeleuri, dulciuri, gatite raw sau preparate termic. Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti, astfel ca pot fi pastrate pentru perioade lungi de timp fara sa rancezeasca.

1

 Semintele de chia se digera foarte usor, dar lent. Acestea nu trebuie sparte inainte de a fi consumate, precum alte seminte. Pot fi mancate crude sau introduse ca ingrediente. Deoarece semintele de chia imprumuta gustul lichidelor in care sunt introduse, le face ideale pentru a fi folosite ca agent de ingrosare in diverse retete. Pot fi consumate in stare cruda, in iaurt, salate sau paine. Se recomanda consumul a 1-2 lingurite pe zi. 

1

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii