Uleiul bio de canepa presat la rece si beneficiile lui

Uleiul bio de canepa presat la rece si beneficiile lui

02.08.2013 10:35

Canepa este considerata o planta miraculoasa, aproape fiecare componenta a ei poate fi folosita ca aliment sau ca materie prima pentru obiectele manufacturate sau procesate industrial. In urma cu 3000 de ani, semintele de canepa erau folosite pentru combaterea inflamatiilor pielii.

Uleiul bio de canepa presat la rece are un miros si gust placut, asemanator celui de nuca. Este uleiul cu cel mai inalt continut de grasimi polinesaturate (bune pentru organism) dintre toate uleiurile vegetale. Cei 3 acizi grasi esentiali, Omega 9, Omega 6, Omega 3, au un rol important in functionarea tractului gastro- intestinal, in reglarea tensiunii arteriale, in procesul de coagulare a sangelui, in producerea unor hormoni.

1

 

Uleiul de canepa este o sursa de clorofila, reduce colesterolul si are un rol important in mentinerea sanatatii cardiovasculare. Alaturi de acizii grasi Omega, uleiul bio de canepa presat la rece, contine vitamina E, potasiu si calciu, astfel rolul sau terapeutic fiind compensat. Culoarea sa verde este data de continutul bogat in clorofila care se gaseste in mod natural in semintele de canepa.

Uleiul de canepa poate fi folosit in scop cosmetic, alimentar si medicinal, fiind un ingredient important si in produsele cosmetice si de ingrijire a pielii, dar si ca tratament pentru parul uscat.

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Blugento Admin
Comentarii* Câmpuri Obligatorii