Caisele au un gust dulce si un miros foarte aromat, dar, pe langa aceasta, ele sunt sanatoase si bogate in vitamine, ajutandu-ne sa ne pastram in forma si plini de energie pe tot parcursul anului. Constituind una dintre cele mai generoase surse naturale de vitamina A, C si complexul de vitamine B, potasiu si betacaroten, caisele sunt un prim ajutor pentru organism in lupta impotriva bacteriilor si infectiilor, in remediul tesuturilor bolnave, in dezvoltarea unei danturi si structuri osoase solide, ajutandu-ne totodata sa pastram o vedere buna si agera, prin suplimentarea la nivelul organismului a rezervei de vitamine si minerale. Caisele faciliteaza digestia, provocand o reactie alcalina in interiorul organismului, atunci cand sunt consumate inainte de masa. Cu un continut bogat in fier, caisele sunt foarte recomandate in cazuri de anemie, ajutand totodata la cresterea cantitatii de hemoglobina produsa de corpul nostru. Incercati sa consumati caise regulat, deoarece amigdalina continuta de acestea vine in ajutorul organismului si ataca in mod direct celulele cancerigene, prin eliminarea si distrugerea enzimei din acestea, enzima diferita de cea a unei celule sanatoase. Sucurile proaspete de caise constituie un adevarat medicament natural atunci cand sunt folosite de catre bolnavi cu febra ridicata sau cu boli de piele. Amestecat cu miere sau glucoza, acest suc este foarte racoritor pentru cei care au febra mare, contribuind de asemenea la eliminarea toxinelor din organism. Totusi, poate cea mai importanta dintre proprietatile de baza ale acestor fructe este aceea ca tonifica sistemul nervos, motiv pentru care sunt recomandate in astenie fizica si intelectuala, stari depresive, insomnii, nevroza, stres, oboseala.
Vrei sa fii activ si binedispus? Consuma caise!
03.06.2009 16:47
Postat in Noutati
De:
Blugento Admin
Comentarii