Zahar sau indulcitori naturali? Siropul bio din orez- o alternativa sanatoasa

06.03.2012 12:15

Traditional, siropul de orez este obtinut din boabe de orz inmugurite, ale caror enzime se amesteca cu orez brun fiert. Din aceasta combinatie rezulta un lichid gros, cu o putere de indulcire mai mica decat a zaharului, dar cu un continut de vitamine, minerale si proteine mult superior. Siropul bio din orez La Finestra sul Cielo este insa obtinut prin metode noi, folosind enzime ce transforma amidonul din cereale in zaharuri simple. Prin aceste metode se obtine un malt mai bogat in zaharuri simple comparativ cu malturile traditionale, nemaifiind necesara utilizarea orzului in procesul de fabricatie. 1 Siropul de orez contine magneziu, fosfor, mangan, potasiu si zinc; magneziul relaxeaza muschii si nervii, ajutand la ameliorarea starii de oboseala. Are un indice glicemic scazut, deoarece contine zaharuri usor asimilabile, nu creste brusc nivelul glucozei in sange si confera organismului energie pentru o perioada mai lunga de timp. Maltoza care se afla in compozitia siropului de orez nu cauzeaza fluctuatii bruste asupra nivelului de insulina, asa cum se intampla in cazul zaharului. Pe langa utilizarile obisnuite, ca indulcitor clasic pentru diverse bauturi si preparate, siropurile bio din cereale pot fi folosite si ca drojdie pentru a prepara painea de casa, care dobandeste astfel o aroma deosebita si o textura mai usoara.

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Blugento Admin
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii