Sa pregatim impreuna retete bio de Post, vegetariene

Sa pregatim impreuna retete bio de Post, vegetariene

26.03.2022 21:52

Mousse de ciocolata si cafea cu aquafaba

-reteta vegetariana, fara lapte, fara drojdie, fara gluten-

Timp de pregatire: 20 de minute

Un desert cremos și delicios cu aquafaba: apa de gătit a leguminoaselor (rezultata in urma fierberii nautului)

Ingrediente (pentru 4 persoane):

-150ml aquafaba (din conserva de Naut bio, La Finestra Sul Cielo)

-1 lingurita Agave bio cristale, Fior di Loto

- 1 lingura Cacao pudra degresata bio, vegan, La Finestra Sul Cielo

- 1 lingura cafea organică solubilă

- 75g Ciocolata neagra bio indulcita cu zahar de cocos, fara gluten, 70% cacao, Fior di Loto

Mod de preparare: Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați-o să se răcească. Între timp, puneți aquafaba* într-un castron împreună cu pudra de agave și amestecați-o până se întărește câteva minute, ca sa devina cremoasa și fermă. Când spuma este gata, împărțiți-o în două boluri: intr-un bol adăugați ciocolata topită, incet, câte o lingură, amestecând ușor; în celălalt bol se încorporează cafeaua solubila și pudra de cacao.

Compune ceștile cu ajutorul unei pungi de patiserie, așezând la baza spuma cu ciocolata, iar pe cea cu cafea deasupra. Dați mousse-ul la frigider pentru cel puțin trei ore înainte de servire.

Notă: *Aquafaba se poate obține atât din apa de gătit a năutului conservat, cât și din apa de gătit a năutului proaspăt sau uscat, atâta timp cât nu este sărat.

Daca iubesti pamantul si vrei sa ai grija de el, poti face in fiecare zi un simplu gest pentru a-l proteja, chiar si in bucatarie. Un exemplu? Nu arunca apa de gatit sau de gatit a leguminoaselor si inventeaza retete anti-risipa ca aceasta.

Produse utilizate in aceasta reteta:

Naut bio


Crema chantilly de cocos bio si crumble digestiv cu picaturi de ciocolata si capsune 

-Un desert vegan savuros pentru a sărbători sosirea primăverii-

Timp de pregatire: 45 min.

Vegetarian

Ingrediente (pentru 2 persoane):

-100 g Lapte de cocos bio pentru creme (95% continut de cocos), Fior di Loto  - doar partea solidă

-150 ml Lapte de cocos bio pentru creme (95% continut de cocos), Fior di Loto  - doar partea lichidă

-10 g Amidon bio de cartofi fara gluten, vegan, bioSUN

-10 g Amidon bio de porumb fara gluten, vegan, bioSUN

-120 g Zahar bio de cocos, vegan, Vivibio

-1 lămâie organică (coaja)

- pastaie de vanilie sau extract de vanilie sau pudra organica de vanilie

- 4 bucati Biscuiti bio Digestivi cu faina integrala, Fior di Loto si Picaturi bio de ciocolata amaruie, fara gluten, bioSUN

- 6 căpșuni proaspete organice

Mod de preparare: Puneti cutia de lapte de cocos la frigider pentru cel puțin 24/48 de ore. Este important să nu scuturați sau să înclinați recipientul, pentru a separa partea solidă de partea lichidă. Înainte de a începe prepararea cremei chantilly vegane  de cocos, lăsați un bol la congelator pentru cel puțin 10 minute.

Scoateți laptele de cocos de bătut din frigider fără să-l scuturați și cu ajutorul unei linguri, scoateți doar partea solidă și puneți-o înapoi la frigider. Între timp, adăugați într-o cratiță zahărul brun, amidonul de porumb, amidonul de cartofi, vanilia și coaja rasă de jumătate de lămâie. Se adauga 150 ml din partea lichida a laptelui de cocos de batut si se amesteca bine pentru a nu forma cocoloase. Se lasa la fiert, amestecand continuu. Când ajunge la punctul de fierbere, reduceți focul la mic și continuați să fierbeti timp de 5 minute. Cand crema este de consistenta potrivita, se ia de pe foc si se toarna intr-un vas ca sa se raceasca.

Acoperiți-l cu folie de plastic, făcându-l să adere de cremă, pentru a nu forma o crustă la suprafata.

În timp ce se răcește, ne ocupam de crema de cocos: se scoate partea solidă din laptele de cocos de bătut din frigider, se ia vasul și se bate din congelator și se bate amestecul pentru aproximativ 30 de secunde la viteză mică. Odată ce crema este la temperatura camerei, luați o lingură de cremă de cocos și amestecați-o cu crema.

Adăugați crema de cocos rămasă în cremă puțin câte una, amestecând de jos în sus pentru a încorpora aerul și păstrați crema de cocos deoparte.

Acum asamblați desertul: sfărâmăți grosier biscuitii digestivi cu fulgi de ciocolată în căni monoporție, adăugați crema chantilly vegană pe bază de lapte de cocos, apoi decorați cu căpșuni proaspete (spălate în prealabil).

Produse utilizate in aceasta reteta:

Distribuie:
Postat in Noutati De:
Nicoleta de la Biomania
Comentarii



* Câmpuri Obligatorii

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii