Mai Multe Vizualizări
Teff (Eragrostis tef) este o cereală originară din Africa, unde a fost exploatată din cele mai vechi timpuri. În etimologia populară, termenul teff înseamnă „pierdut”, dată fiind dimensiunea bobului său foarte fin, care riscă cu ușurință să se piardă prin alunecarea printre degete.
În bucătăria somaliană și etiopiană, făina de Teff este utilizată în diferite preparate, dar mai ales în pâinea de fermentare bacteriană acidă cunoscută sub numele de injera sau enjera. În timpul acestei fermentații, cota de proteine este crescută, în timp ce cea a glucidelor este redusă semnificativ. Este, de asemenea, utilizat în diferite feluri de mâncare, în același mod ca amarantul, care are timpi de gătit similari.
Mod de preparare: nu necesita a fi inmuiat, la o parte amarant se folosesc doua parti de apa. Se pregateste in cca. 15 minute. Portia cca 50g/persoana.
Se poate folosi pentru pregatit creme, supe, chifltelute, burgeri, in diverse salate reci cu legume de sezon sau verdeturi.
Produs in | Italia |
---|---|
Alergeni | Poate contine urme de fructe in coaja si seminte de susan. |
Gramaj: | 400g |
Ingrediente | *Teff bio
*ingrediente de agricultura ecologica. |
Declaratie nutritionala | 100g de produs contin in medie: Valoare energetica: 1394kj / 330kcal Grasimi: 2,4g (din care acizi grasi saturati: 0,5g) Carbohidrati: 60g (din care zaharuri: 1,8g) Proteine: 13g; Fibre: 8,0g; Sare: 0,03g. |
Caracteristici |
|
Certificari |
Agricultura UE Certificat ecologic IT BIO 006, operator controlat nr. LM56 Organism de control autorizat de MiPAAF IT BIO 006 |
Modalitate de utilizare | Se pregateste o parte teff si doua parti apa. Este gata in cca 15 minute. |
Pastrare si conservare | A se pastra in loc uscat si racoros, departe de surse de lumina.(solara) |
Producator | BV&FdL S.r.L. |
Scrieți Propria Recenzie
Numai utilizatorii înregistrați pot scrie recenzii. Vă rugăm, autentificați-vă sau înregistrați-vă